Zespół

Zarząd

Andrew Lisgarten

Inżynier Metalurgii, specjalizacja: korozja

Pracował z dziećmi i nastolatkami jako wolontariusz w Fundacji „Gniazdo” przez półtora roku.

Ma doświadczenie w prowadzeniu lekcji języka angielskiego jako native speaker. Prowadził zajęcia indywidualnie lub w grupach w przedziale wiekowym od 6 do 70-go roku życia.

Przez 5 lat pracowałem jako inżynier zajmujący się kontrolą jakości w rafinerii w Essex w Wielkiej Brytanii.

Podczas pobytu w Baku w Azerbejdżanie przez dwa lata pracowałem jako główny inżynier nadzorujący pracę zespołu inżynierów obsługujących 7 platform wiertniczych na Morzu Kaspijskim.

Rada Fundacji

Maria Aydemir

Przewodnicząca Rady

psycholog kliniczny, psychoteraputka analityczna, analityk jungowski, członkini International Association for Analytical Psychology.

Katarzyna Pietrzak

Wiceprzewodnicząca Rady

Pracownik socjalny, pedagog społeczny, kurator sądowy ds. karnych

Wolontariusze

Witold Szwedkowski

psycholog, doradca zawodowy

Zofia Caniboł

teolog, pedagog

Bożena Kultys

dziennikarz obywatelski, redaktor serwisu stop-oszustom.pl

Przez kilka lat pracowała w branży telekomunikacyjnej, dla największych operatorów telefonii komórkowej i stacjonarnej. Pracowała również w branży finansowo-prawnej. Jest autorką książki pt. „Stop oszustom. Czyli jak nie dać się oszukać”, oraz redaktorem www.stop-oszustom.pl

Obecnie jest związana z Fundacją Futprints, prowadzi szkolenia dotyczące technik manipulacji i asertywnej obrony przed nimi. Jest też prelegentem na spotkaniach profilaktycznych dotyczących metod działania oszustów nie tylko w sieci, ale i w realnym świecie. Wypowiada się również jako ekspert w mediach ogólnopolskich i lokalnych.

Ewelina Gądek

studentka ostatniego roku pracy socjalnej UŚ, specjalizacja : mediacje i negocjacje

Anita Romaniuk

studentka ostatniego roku filologii angielskiej na WSZOP-ie Anita jest osobą pełną energii i entuzjazmu. Jej pasją jest śpiew, teatr i taniec. L ubi uczyć się języków obcych. Mówi po hiszpańsku i angielsku.